torsdag 8. mars 2012

Englenes sorg av Jón Kalmar StefanssonDenne boka er en fortsettelse av "Himmelrike og helvete". Den ble jeg svært positivt overrraska over og gledet meg til denne.

Historien fortsettes der "Himmelrike og helvete" slapp. Gutten, den navnløse hovedpersonen har nå vært tre uker i den lille bygda han gikk til etter at Bardu døde. Dit kommer det mange slags folk, bl.a. Jens som er postmann. Jens får i oppdrag å ta en ekstrarute denne gangen. Siden han ikke liker å være ute i båt, blir Gutten med han.

Vi blir etterhvert godt kjent med Jens, og får hans historie. Vi får også historiene til de som bor på de gårdene de tar inn på turen. På denne måten får vi godt greie på hvordan folk på Island levde for over 100 år siden. Det var slitsomt og en evig kamp mot vær og vind.

En på jobben her hadde lest boka før meg og sa at denne gangen ble det litt for mye vær og vind. Og det er jeg helt enig i. Det er fortsatt gode personskildringer i boka, og den har det samme gode språket som "Himmelrike og helvete". Men det ble for mye vær. Dessuten skjer det ikke nok med hovedpersonene. De har vel en slags utvikling, men den var ikke så tydelig i denne boka.

Alstå, jeg likte boka og vil absolutt anbefale den videre. La ikke været skremme dere, det var en god leseopplevelse.

4 kommentarer:

Bok og Hund sa...

Har lest "Himmelrike og Helvete". Fikk topp karakter hos meg.Har vært litt i tvil når det gjelder bok to, men som du skriver, det er en fortsettelse av første bok så kanskje jeg skulle prøve allikevel :)

astridterese sa...

Det var en helt ukjent forfatter og bok for meg. Men det hørtes interessant ut. Takk for tips!

gerdh sa...

Dette var interessant lesing. Gleder meg til mer.

Liv sa...

Ja, jeg håper dere alle leser disse to bøkene. Særlig nr 1, den var bare praktfull.