tirsdag 7. august 2012

Glitre av Marit Opeide

"Glitre" handler om 59 år gamle Margareta som går av toget ved Hokksund, går innover i skogen og finner seg et forlatt hus. Vi følger Margareta cirka et år fra hun kommer til skogen. Vi får vite svært lite om hvorfor hun gjør dette.

Margareta må stort sett klare seg selv i skogen, men tar enkelte turer inn til Hokksund for  å handle det hun ikke får tak i skogen.Der blir hun kjent med Thorleif. Etterhvert får hun lyst til å bli kjent med andre folk og går til nærmeste gård, men der er hun ikke velkommen. På en annen gård holder Rune H. til. Han driver såkaldte selvutviklingskurs. Margareta blir veldig opptatt av hva han egentlig driver med. Og enda mer da hun finner ei forkommen jente, som tydeligvis har vært en av kursdeltakerne hans.

Margareta er veldig opptatt av grenser; sine egne og andres. Man skal ikke tråkke folk for nært, men det er lov å ha en viss form for kommunikasjon. Vi skjønner etterhvert at hun har et stort behov for å finne ut hvor hennes egne grenser går, og det får hun testet hele tiden.

Margareta finner ut av livet i skogen og oppdager at det kan være sosialt og trivelig. Hun finner ut av andres og egne grenser og kommer ut av boka som en helstøpt person.

Denne boka kom ut i fjor og er jammen en positiv overraskelse. Jeg humra og lo gjennom boka, til tross for det tragiske. Hovedpersonene er skildra med varme og humor. Et godt og litt uvant språk, men det var godt å lese. Jeg venter spent på neste bok av denne forfatteren.

Anbefales.

2 kommentarer:

astridterese sa...

Det hørtes ut som en fin bok. Den havner på TBR listen min. Takk for fint tips!

Unknown sa...

veldig bra:)