tirsdag 28. juli 2009

On Chesil Beach av Ian McEwan


Nok ei bok på engelsk rakk jeg å lese i England. Denne gangen av en forfatter som jeg kjenner godt til, men ikke har fått lest noe av. Så det var på tide.


Ved Chesil Beach, som boka heter på norsk, handler om Edward og Florence. Det er begynnelsen av 60-tallet i England. De er 22 år, forelsket i hverandre og gode venner. Likevel kommer det som en overraskelse på Florence da Edward frir. De gifter seg og drar på bryllupsreise til kysten. Der tar de inn på et hotell, får middagen servert i brudesuiten og så begynner det å bli vanskelig.

Edward har tidligere erfart at det å gå for fort fram med den fysiske kontakten med Florence syns hun er vanskelig. Nå sitter Edward der og har store forventinger til bryllupsnatten, helt motsatt av Florence som er svært engstelig. Men hvordan snakke om dette ? Nei, det greier det ikke.


Vi får gode tilbakeblikk til livene til både Edward og Florence. Vi får følge sammen med familien og sammen med vennene og syns vi blir godt kjent med dem.


Men hvorfor klarer de ikke å snakke om den forestående bryllupsnatta? Akkurat det skildrer forfatteren svært godt. Det er en tynn bok som går fort å lese, men den er på den ene siden vakker, samtidig som den er dypt tragisk. Anbefales varmt!

Ingen kommentarer: