mandag 31. oktober 2011

Kaos og øyeblikkets renhet av Kurt Aust.
Kurt Aust er en forfatter som har stått på lista mi i mange år og somjeg har hatt lyst til å lese. Men det har altså ikke blitt før nå. I motsetning til de andre bøkene hans er dette ei tynn og lettlest bok.


Boka handler om Kimber, som 12 år gammel drar ut i verden. Vi følger ham til han blir en voksen mann. Kimber prøver å finne sin plass i en svært kaotisk verden og kriger rår.

Han slår seg sammen med forskjellige slags folk, men reiser også mye aleine. Han kommer over en bok, som han blir veldig betatt av. Kimber kan ikke lese og det er bildene han ser på. Han prøver å finne ut hvem som har skrevet boken. Uansett bruker han boka som en ledetråd i å finne fram i livet.


Boka kan også kalles en dannelsesroman. Den beskriver godt den utviklinga Kimber går igjennom. Eller kanskje det er vi som lesere som gjør det. Boka er nemlig veldig kort, det står ikke så mye - men den rommer mange fortellinger. Vi fyller inn det vi tror på - slike bøker liker jeg godt.

Boka anbefales til alle som vil ha litt å bryne seg på , uten at det er en veldig vanskelig bok. Mye å diskutere er det også, egner seg derfor godt i litteraturgrupper.

P.s. Et utrolig vakkert omslagsbilde. Se nøye på det.

2 kommentarer:

Karin sa...

Tror dette er en av de få bøker av Kurt Aust jeg ikke har lest. Husker da den kom ut fikk den litt blandet omtaler, men nå fikk jeg lyst til å lese den:-)

Liv sa...

Ja, jeg hørte av noen andre at den var veldig forskjellig fra de andre bøkene hans. Skal bli spennende å høre hva du syns.