torsdag 1. desember 2011

Dagen skal komme med blå vind av Levi Henriksen
Levi Henriksen leser jeg med stor glede og jeg gleder meg til hver ny bok han skriver.Denne boka handler om Mikael, som er sånn cirka midt i 30-åra. Han bor i tømmerkoja etter bestefaren siden og arbeider på frivillighetssentralen i kommunen. Og kommunen er som vanlig Skogli i Henriksens univers. Boka begynner med at niesa blir henta av barnevernet. Det syns Mikael er vanskelig for han vil gjerne stille opp der broren ikke gjør det.Mikael har sine problemer. Han fiksa ikke at kjæresten døde etter ei motorsykkelulykke. Han sluttet metrologistudiet og siden bare hatt problemer med livet sitt. Han har et godt forhold til moren sin og et noe uavklart til sin far. Broren har han ingen kontakt med.Etterhvert utover i boka blir årsaken til familieforholdene avdekket og her syns jeg Levi Henriksen skriver godt.
Vi tror på personene i boka og får medynk med Mikael, som gjerne vil, men ikke får det til.Heldigvis dukker det også opp en liten kjærlighetshistorie i boka.

Denne boka er nok ikke like god som "Snø vil falle over som har fallt". Men jeg har ikke lyst til å plukke boka fra hverandre. Jeg likte boka og storkosa meg med den til tross for det triste som skjer.

Ingen kommentarer: