fredag 17. desember 2010

Primtallenes ensomhet av Paolo Giordano


Nok ei bok som jeg har fått anbefalt av venner, men som jeg aldri hadde hørt om. Primtallenes ensomhet handler om to personer, som vi følger fra de er barn til de har starta på voksenlivet sitt. Begge to er det vi vil kalle skadeskutte og har problemer med å finne sine plasser. De er svært ensomme, men er forsåvidt fornøyde med det. Begge to har mørke hemmeligheter som de bærer på og det bærer livene de lever preg av.


Alice har en svært entusiastisk far, som vil gjøre skistjerne av datteren sin - helt til hun blir skadet og ikke kan stå på ski mer. Hun har helt fra starten hatet å stå på ski. Mattia er tvilling, men tvillingsøsteren kommer bort når Mattia skal passe henne. Hverken Alice eller Mattia er istand til å kommunisere med verden rundt seg - de blir ikke forstått. Det oppstår et vennskap mellom disse to, men helt inn til hverandre når de aldri.


Det var en litt spesiell bok, kanskje mest fordi de to hovedpersonene var så spesielle. Forfatteren skildrer livene deres svært godt, han skildrer også godt hva dårlig kommunikasjon kan gjøre med folk.


Jeg likte boka veldig godt fordi vi kom skikkelig godt innpå livene til de to hovedpersonene.

2 kommentarer:

Rose-maries litteratur- og filmblogg sa...

Etter å ha lest omtaler av denne boka hos flere bokbloggere, har jeg faktisk kjøpt denne boka. Og din omtale fikk meg til å få lyst til å lese den kanskje litt raskere enn jeg hadde tenkt. ;-)

Liv sa...

Hei Rose-Marie. Det skal bli spennende å lese hva du syns. Jeg leste på bloggen din at du syns "Tålmodighetens stein" var like sterk som jeg syns. Bra - vi må bare fortsette å anbefale den.