onsdag 2. november 2011

Hardkokt eventyrland og verdens ende av Haruki Murakami

Denne boka kom ut i Norge og 2001 og en av de få av Murakami jeg ikke hadde lest. Jeg må bare innrømme med en gang at jeg liker bøkene til Murakami utrolig godt. Ville det bli likedan med denne tro?
Det er to parallelle fortellinger i denne boka og de befinner seg i hver sin verden; Hardkokt eventyrland og Verdens ende.Vi følger i hovedsak to hovedpersoner som befinner seg i hver sin verden. Og det i to merkelige verdner. I det vi trodde var vår verden, skjønner vi snart at det drives hjerneforskning, som gir uante følger for vår hovedperson. Ligner på science fiction. I den andre verden som heter Verdens ende, følger vi en person som akkurat har kommet dit. Han må lære seg å leve uten skygge. Det å leve uten skygge er som å leve uten sjel.


Det er en utrolig historie Murakami forteller. Den har elementer fra science fiction, fantasy, eventyr, myter og sagn.


Jeg må bare innrømme at jeg ble sugd inn i historien og der ble jeg til boka var ferdig. Jeg syns hans skriver utrolig bra. Det er ingen enkel bok, og for lesere som ikke har lest Murakami før, vil jeg nok ikke begynne med denne. Han har et godt språk og enkelte ord og vendinger virker helt nye på meg, selv om de sikkert ikke er det.

Utrolig bra bok, som jeg håper mange, mange tar seg tid til å lese.

3 kommentarer:

E sa...

siden du nevner det, eller, siden du ikke nevner det (:P); hvilken murakamibok ville du anbefale til en som aldri har vært borti Murakami?

Liv sa...

Uten tvil ville jeg begynt med "Norwegian wood". Den er den "snilleste" av bøkene hans. Håper du liker den, for da har du mye å glede deg til.

Liv sa...

Å, nå skjønner jeg hvem du er..... Bra du anbefaler Murakami.