torsdag 20. januar 2011

Byen uten tid av Enrique Moriel


Barcelona står på reisekartet vårt i vår og derfor tenkte jeg at jeg skulle ta for meg en del bøker fra Barcelona. Første bok ut var denne boka "Byen uten tid" som faktisk er helt ny. Den kom ut i 2010, ganske så stille. Jeg kan ikke huske å ha sett noe om denne boka i media.


Boka har to historier. Den ene skjer i nåtid og den andre begynner tidlig i middelalderen og går fram til dagen i dag. I den eldste historien følger vi en "person" som er udødelig og som opplever alle de politiske og historiske endringene som skjer i Barcelona. Ikke på toppen av samfunnspyramiden, men langt nede. Etterhvert skjønner vi hva slags vesen dette er.


Den andre historien begynner med et mord. Vi blir kjent med en advokat, hans fullmektig Marta Vives og et par andre personer. Marta blir en slags hovedperson. Hun er interessert i historie og prøver å nøste opp familiens historie.


Etterhvert nøstes disse to historiene sammen. I bunn og grunn handler denne boka om kampen mellom det gode og det onde. Det virker som det blir viktig å få bekreftet djevelens eksistens og at Gud ikke har vunnet kampen om verdensherredømme.


Jeg vet ikke helt hva jeg syns om boka. Nå er det veldig sjelden jeg legger fra meg bøker, og jeg gjorde det heller ikke med denne. Men jeg syns ikke den var spesielt god. Diskusjonene ble for enkle, eller kanskje de gikk over hodet på meg. Og så er det liksom ingen slutt, selv om vi fikk løsningen på mordet i begynnelsen av boka. Nei, dette syns jeg var en uforløst bok og vet ikke hvem jeg skal anbefale den til. Kanskje ikke til noen, siden det finnes så veldig mange andre gode bøker der ute.

3 kommentarer:

Solgunn sa...

Jeg har heller ikke hørt om boka. Det er jo merkelig i og med at jeg leser katalogene fra Biblioteksentralen og driver med innkjøp. Dårlig markedsføring fra forlaget sin side, men det gjør kanskje ingenting siden boka ikke er god!

Liv sa...

Hei Solgunn
Nei, akkurat denne gangen var det greit. Men jeg blir også litt bekymra når jeg oppdager bøker jeg ALDRI har hørt om.

VildesVerden sa...

Har aldri hørt om den heller, men fikk litt lyst til å lese den. og Barcelona, din heldig gris, en av mine absolutte favorittbyer - kod deg!