mandag 8. juni 2009

Hvis ikke av Carol Shields


Carol Shields er en velkjent forfatter og jeg trodde jeg hadde lest henne før, men det er mulig jeg husker feil. Uansett var dette et flott bekjentskap.


"Hvis ikke" handler om en familie som kommer seg videre til tross for katastrofen som har rammet dem. Ett av de tre barna bstemmer seg for å vie livet sitt til godheten, setter seg på gata og tigger. Ni-tideler av det hun får inn gir hun til andre tiggere. Hun nekter å snakke med resten av familien, til tross for at de to yngre søstrene hver lørdag setter seg sammen med henne. Vi får et godt innblikk i familielivet der de prøver å komme seg videre og foreldrenes fortvilelse er til å ta og føle på. Mora i boka er forfatter og oversetter. Enkelte partier var til tider krevende å lese, men veldig interessent. Hun er også feminist og veldig opptatt av at kvinnelige forfattere ikke må bli glemt. Vi trenger nok en slik påminner av og til.


Jeg likte denne boka veldig godt og kommer nok ikke til å glemme den. Den tok opp mange spennende tema som vi trenger å tenke litt på.

Ingen kommentarer: