tirsdag 7. september 2010

17. roman av Dag Solstad


Denne boka vant jeg i en av Beates konkurranser og det passet bra, for den hadde jeg ikke lest.


Boka handler om Bjørn Hansen, som vi har lest om i andre bøker av Dag Solstad. Hansen kommer ut av fengsel etter å ha sonet en dom på nesten 3 år for forsikringssvindel. Han har forlatt Kongsberg for godt og etablerer seg i Oslo, delvis ved hjelp av venner fra tida på Ullernsmo. Da Bjørn Hansen blir pensjonist får han brått behov for å se igjen sønnen etter ca 20 år. Han tar kontakt og drar på besøk til Bø i Telemark der sønnen bor sammen med kone og sønn. Det er dette besøket boka egentlig handler om. En skjønner tidlig at dette ikke kan gå bra. Jeg satt og lurte på hva den utløsende årsaken kom til å være - og den kom, ikke overraskende.


Boka er så typisk Solstad. Både språket, måten å skrive på og tema. Dersom man liker Solstad er den midt i blinken. Jeg syns han skriver svært godt, det blir aldri kjedelig. Men noe nytt er det ikke, men det trenger det vel heller ikke være.


Så, takk skal du ha Beate - denne boka likte jeg veldig godt og er veldig glad for at jeg fikk den i hylla mi.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Denne har jeg lyst til å lese, kjenner jeg. Jeg liker Solstad. Han irriterer meg ofte når jeg leser, men jeg leser han likevel, så han irriterer meg tydeligvis på riktig måte. ;)

Liv sa...

Ja, han skriver for fansen - det er sikkert. Enig at han irriterer litt, men det får iallefall meg til å lese videre - jeg liker å bli utfordra litt.

Blomsterpiken sa...

Denne kjøpte jeg på salg for en stund siden, og jeg gleder meg til jeg skal lese den - må bare lese noen andre bøker først:-)

Liv sa...

Min bok lå også på vent en god stund, men nå når jeg har lest den skjønner jeg ikke hvorfor jeg ikke har lest den før. Men den som venter på noe godt osv......

Beatelill sa...

Det var fint du likte den, Liv :) Jeg er litt usikker på om jeg vil like Solstad, synes han er litt vel spesiell. Men jeg gir ham sikkert en sjanse en gang snart :)

Liv sa...

Hvis du ikke har lest Solstad før, vil jeg anbefale "Ellevte roman, bok atten". Der blir vi kjent med Bjørn hansen som denne boka også handler om. Det virker som folke enten liker Solstad eller ikke. Men hvis du liker måten hans å skrive på, vil du få mange store opplevelser med bøkene hans. Så ikke vent for lenge ...

Karin sa...

Hei:-)
Du vant konkurransen på bloggen min. Kan du sende meg navn, adresse + tittel på en valgfri bok (av årets bøker) du ønsker deg til kastormo(a)online.no

God helg:-)