mandag 6. september 2010

Faderen av August Strindberg

Etter å ha lest dramaet Faderen av August Strindberg dro deler av bokgruppa mi til Oslo for å se stykket på Torshov teater i helga. Her kan dere lese hva Dagbladet syns om forestillingen. Og hva syns vi? Vi syns alle det var en svært god forestilling, rart at den ikke er utsolgt. Særlig likte vi godt Henrik Mestads tolkning av Rittmesteren, men også Andrine Sæther var troverdig som kona Laura. Jeg syns starten på stykket var så god: Alle skuespillerne kom inn og satte seg bak et langbord med front mot oss tilskuere, ingenting ble sagt. Så kom Rittmesteren og satte seg, også mot oss. Overhodet ingen kommunikasjon mellom skuespillerne. Da var stemningen satt for hele stykket - for kommunisere kunne de jo ikke.

Stykket handler om kampen om et barn, hvem skal bestemme. Er det moren som har født barnet, eller faren som egentlig kan bestemme over både kone og barn. Men vet han sikkert at han er far til barnet - se det var starten på hele galskapen som til slutt tok rittmesteren.

3 kommentarer:

Blomsterpiken sa...

Åaaa! Det stykket hadde vi som pensum da jeg tok Nordisk.
Heldiggrisen deg som får se stykket "live".

Liv sa...

Ja, det var en stor opplevelse. Anbefales på det varmeste. Det var to lærere blant oss, de hadde også lest "Faderen" på Nordisk.

Tore sa...

Vi tenker også å lese bl a Faderen i vår dramalesegruppe,.men fortrinnsvis på norsk eller dansk.Hvordan fikk dere tak i bøker? Bibliotekene har jo nesten ingen.