fredag 24. juni 2011

Anger av Arnaldur Indridason
Dette er den første boka jeg har lest av denne islandske forfatteren. Mange har vært svært så begeistra over bøkene hans. Jeg hørte boka på ipod'en min.


Boka handler om politimannen Sigurdur Oli. En kamerat tar kontakt fordi et vennepar har kommet ut for en pengeutpresser. Sigurdur tar saken "på si". Etterhvert dukker det opp flere mord. Storfinans med hvitvasking av penger dukker opp. Det dukker også opp en gammel alkoholisert mann som har fått ødelagt livet sitt av en pedofil stefar i barndommen.Det var liksom ikke måte på hva som skjedde i boka. Nå er ikke jeg en utpreget krimleser, men jeg liker en god krim. Denne var drivende fortalt, men det ble litt mye. Slutten syns jeg var litt rar. Og så lurer jeg på hvorfor den heter Anger. Den skulle heller hett Hevn. Kan ikke se at det var noen som angret noen ting i denne boka.Det ble kanskje mye negaativt om denne boka, men altså - jeg likte den egentlig. Og tror jeg kommer til å lese/høre flere av hans bøker.

2 kommentarer:

krimbloggeren sa...

Jeg ser at mange er begeistret for Indrason. Jeg har ikke lest noe av ham ennå, men han ligger høyt oppe skal-snart-lese-lista.

Liv sa...

Ja, han har fått mye skryt. Skal bli spennende å høre hva du syns.