fredag 3. juni 2011

Det broderte hjerte av Carole MartinezFør helga hadde jeg behov for en enkel og grei bok, jeg blir sliten av all oppussinga vi holder på med hjemme. Helt i blinde tok jeg denne boka "Det broderte hjertet". Det var jo en nydelig tittel. Vel hjemme leste jeg en del blogginnlegg om boka og da sank forventingene.
Vi er sør i Spania på begynnelsen av 1900-tallet. Livet i en landsby er godt skildret. Livet går sin gang med fødsel, giftermål, barnefødsler, arbeid og mye fattigdom. Hovedpersonen i boka er kunstner med nåla, men janteloven er sterk der også. Hun gifer seg, får etterhvert syv svært spesielle og forskjellige barn. Da gamblingen tar over livet til mannen drar hun sørover for å finne seg et nytt liv.
Hit er boka egentlig ganske god, jeg koste meg med skildringene av folka i landsbyen. Humor har forfatteren også. Men så tar det liksom helt av. Det er ikke måte på hva den lille familien skal oppleve og da mista boka mye av glansen. Det gjør også at hun ikke kommer i mål på slutten av boka. Ting bare skjer uten å trekke trådene fra tidligere hendelser i boka.
Grei nok som underholdning, men ikke noe mer.


2 kommentarer:

Beatelill sa...

Denne boka klarte jeg ikke engang å fullføre, så dårlig og overdrevent syntes jeg den var.

Liv sa...

Jeg syns, som sagt den var god i begynnelsen. Men så er ikke jeg god på å legge fra meg bøker......