mandag 30. april 2012

Den ensomme polygamisten av Brady Udall

Puh, denne boka var litt av en murstein...

Boka handler om Golden som er mormoner og lever sammen med sine fire koner og, i begynnelsen av boka 28 barn. I det vi kommer inn i livet til Golden er han mye ute på arbeid i ukene og det er mye kaos når han kommer hjem i helgene. I ukene kjeder han seg, og føler etterhvert et begjær for kona til sjefen. Det går ikke så bra. Vi får historiene til tre av de fire konene og til to av barna. Gjennom dem skjønner vi hvordan livene til storfamilien leves. Det virker ikke som noen egentlig har det bra. Golden skjønner ikke helt hvordan livet hans har blitt slik det har blitt. Han flyter liksom bare med, og trives gjør han ikke.

Da Golden mister jobber og også mister en sønn, går han gjennom en slags erkjennelse. Han tar tak i familien sin og rydder opp. Dette har konene hans ventet på. Nå er han tilstede og tar seg av dem. Boka avsluttes med et bryllup, der Golden får seg kone nr fem.

Ja, jeg syns boka var en mustein. Det har tatt meg lang tid å lese den, og jeg likte den ikke. Rundt side 430 tenkte jeg at kanskje kan dette bli til noe likevel, men det ble det ikke. Det irriterte meg å lese om dumme folk. Det har ingenting med mormonere å gjøre, de må få leve sine liv som de vil. Men det får være måte på å flyte med, og ikke ta tak i egne liv.

Det var tilløp til humor i boka, og av og til humra og lo jeg litt. Men så ble boka like kjedelig igjen. Hvis vi ikke skulle hatt boka i bokgruppa mi, så hadde jeg lagt den fra meg. Men det kunne jo hende den ble bedre?


Er det noen som har lest boka og likt den? Ja, det vil jeg jeg gjerne høre.

5 kommentarer:

Solgunn sa...

Jeg har ikke lest boka, og etter å ha lest din anmeldelse kommer jeg ikke til å gjøre det!

Beathe sa...

Jeg har ikke lest den og kommer nok ikke til å gjøre det heller. ha en fin ettermiddag:-)

Liv sa...

Ja, nå skal ikke jeg skremme dere fra å prøve da. Men det forundrer meg at boka har fått så mange positive anmeldelser.

astridterese sa...

Denne har jeg gått og tittet på når jeg har vært på jobb. Men har vært usikker på om jeg var klar til å begynne på den. Nå er jeg veldig glad for at jeg kan stryke en bok fra kanskje lese listen :-D

ha en riktig fin dag!

Kathleen sa...

Likte denne omtalen. Dvs. jeg ble nysgjerrig på momonerne, men SÅ tenkte jeg at jeg ikke fikk lyst til å lese den. Av og til kan man lese en bok av nysgjerrighet, men ikke en murstein. Da er risken for å etterpå føle at man har kastet bort tid større.