tirsdag 31. juli 2012

Gjesterommet av Helen Garner

Boka handler om Helen som får besøk av sin gode venninne Nicola, som skal på et treukers behandlingsopplegg i Melbourne. Nicole lider av uhelbredelig kreft. Boka begynner med at Helen gjør istand gjesterommet.

Nicola skal følge en alternativ behandlingsform på Theodore-klinikken, med bl.a. c-vitaminkur. Disse kurene er  svært tøffe for henne, men Nicole er overbevist om at det vil hjelpe.

For Helen blir disse ukene mer og mer slitsomme. Helen skifter gjerne sengetøy og støtter Nicola mer enn gjerne. Det Helen syns er vanskeligst er at Nicola tror at dette hjelper og tror hun vil bli frisk. Hun klarer ikke å se i øynene at hun er dødssyk.

Tilslutt har de et skikkelig oppgjør og Nicola innser at Helen har rett. Da blir det ordnet med et  opplegg rundt Nicola. Det består fortsatt av venner og familie, men nå går de på skift.

Dette var ei bok som handlet om noe helt annet enn det jeg trodde. Det er en vakker bok og den holder leseren fast fra start til slutt. Boka  har bare 175 sider. Egentlig handler den om følelsene vi får når vi står overfor døden og dødssyke mennesker. Det syns jeg den skildrer svært godt. Men det er altså ingen trist bok. Den har mye humor, og jeg satt og humra og lo litt innimellom.

Dette er ei bok som nok får lite omtale, men jeg håper den får mange lesere.

1 kommentar:

Ben sa...

Wow er bra å være tilbake med eksen min igjen, takk Dr Ekpen for hjelpen, jeg vil bare gi deg beskjed om at du leser dette innlegget i tilfelle du får problemer med kjæresten din og fører til skilsmisse og du ikke Ønsker skilsmissen, er Dr Ekpen svaret på problemet ditt. Eller du er allerede skilsmisse og du vil fortsatt at han / hun skal kontakte dr. Ekpen stavebeslåingen nå (ekpentemple@gmail.com), og du vil være glad for at du gjorde det