tirsdag 17. juli 2012

Jenta som dykket inn i jordas indre av Sabina Berman

DET var lang bloggpause, men nå er jeg på nett igjen og håper det blir mange spennende bøker å snakke om. Før sommerferien fikk jeg ikke lest så mye, men i sommer hadde jeg mange gode leseopplevelser.

Den første jeg vil si noe om er: Jenta som dykket inn i jordas indre. Det var en anderledes roman. Boka handler om ei jente, Karen som blir funnet i et hus. Hun er ikke blitt tatt vare på, men nå ved ca 10-årsaldren er det ei tante som tar seg av henne. Hun er autist, det vil si veldig god på enkelte ting. Men det sosiale er ikke så enkelt. Det var imponerende å lese om en autist som blir så godt ivaretatt og tilrettelagt for som i denne boka. Hun får absolutt brukt evnene sine til det hun er god på.

Boka er skrevet i jeg-form, det vil si at vi ser det som skjer med Karen sine øyne. Det gjør boka spesiell. Boka er veldig varm, den er underfundig og en svært god leseropplevelse. Samtidig som den var ei lett sommerbok. Anbefales varmt.

2 kommentarer:

Solgunn sa...

Jeg leste denne i fjor - likte den veldig godt, ble en 5er fra meg. Anbefaler den til voksne lesere på biblioteket, og alle som har lest den er enig med meg (og deg).

Liv sa...

Ja, den er lett å anbefale. Hyggeli at du også likte den.