mandag 3. august 2009

Lange kvelder på lufta av Elizabeth Hay


Dette er nok ei bok fra nordområdene på det amerikanske kontinent. Denne gangen fra Canada i en by som heter Yellowknife.


Boka handler om en gjeng som driver en radio, nesten døgnet rundt. Ihvertfall virker det ikke som de har andre venner enn de som jobber der. Bortsett fra noen som har småjobber der, og bare er innom. Harry er sjefen og når vi kommer inn i boka begynner det to nye, det er Dido og Gwen. Ingen av de som jobber her kommer fra byen. Noen virker ganske skipbrudne her. Derfor må de finne plassen sin både ute i samfunnet og i jobbmiljøet. Dette er også et virkelig tøft miljø. Vinteren er lang og det kan bli ned til 30 minusgrader.


Samtidig som vi får historiene til de som jobber i radioen, får vi også historien til stedet. Mange er konfliktene mellom tilreisende og urbefolkningen.


Andre sommeren vi følger gjengen drar fire av dem på en seks uker lang kanotur gjennom villmarka, en tur som blir sjebnesvanger for alle sammen.


Jeg synd det var en interessent bok å lese. Den var noe helt annet enn det jeg trodde da jeg leste om den. Det var spennende å lese om dette området i Canada som jeg vet svært lite om. Forfatteren virker kunnskapsrik og forteller mange forskjellige historier. Så, jo det var en god bok.


Ingen kommentarer: