søndag 7. februar 2010

Avstand2 av Monica Isakstuen Stavlund


Monica Isakstuen Stavlund debuterte med dikt i 2008, så dette er hennes første roman. Og da er man kanskje fortsatt debutant?

Denne boka kom i 2009. Romanen er svært omfattende - tematisk. Men her kommer et lite riss. Hovedpersonene i boka er Fanny og Aleksander (påvirket av Bergman, tro?). De skal bli foreldre. Fanny kommer fra et vanlig, lykkelig hjem. Aleksander har levd alene med sin mor som etterhvert ble en psykiatrisk pasient. Aleksander er svært tilbakeholden med å fortelle Fanny noe om sin mor og barndom. Fanny har heller aldri fått hilse på Inez, moren til Aleksander. Dette skaper problemer i forholdet til Fanny og Aleksander. Så dør en gammel mann, August. Marianne som er enken, sitter igjen lenket til rullestolen.

Så rulles en vanvittig historie opp. Men det er utrolig bra gjort. Stavlund skriver lett og svært fengende. Jeg syns det var vanskelig å legge fra meg boka. Og skulle gjerne ønsket at den varte lenger. Slutten kom kanskje litt brått på, men pytt - det er en bagatell.

Så denne boka anbefales på det varmeste!

4 kommentarer:

Bai sa...

Denne har eg også veldig lyst til å lese. Veldig fin omtale du har skrive! Takk for tips.

Anonym sa...

Jeg likte den også!

Liv sa...

Så bra. Det er en av de bøkene som ikke har fått omtale, men absolutt burde hatt det. Så vi får ta jungeltelegrafen i bruk.

Kirsten M sa...

Ville bare fortelle at forfatteren skal bokbades av meg på Cordelias Hus i Sandefjord 12.5 kl 20.00
Velkommen!!!