mandag 3. mai 2010

Arbeid pågår av Marit Eikemo


Dette er visst året for nye forfattere for meg. Marit EIkemo har gitt ut to bøker tidligere, dette er nr 3 og den første jeg leser.


Boka handler om Harald Strand som har reist til Spania for å skrive ferdig doktorgradsavhandlinga sin om Henrik Ibsen. Han har leid seg leilighet i et kompleks der det bor turister, bl.a. mange nordmenn. Ved bassengkanten liker Alice - distraksjon nr 1. Etterhvert blir Harald Strand veldig opptatt av hvordan dette samfunnet fungerer og hvordan folk fungerer sammen. De har jo egentlig ingenting felles, så fellesskapsfølelsen er svært liten. Det er mange tragiske skjebner blant beboerne i komplekset. Harald Strand er kanskje den tragiske av alle.


Marit Eikemo skriver godt. Hun får godt fram alle ulikhetene blant beboerne og hovedpersonen er troverdig beskrevet. Forfatteren får fram mange ulikeheter mellom dette samfunnet og samfunnet i Norge. Hun er en god observatør.


Det er kanskje ikke den beste boka jeg har lest i år, men jeg likte den veldig godt. Og jeg kommer helt sikkert til å lese flere bøker av denne forfatteren. Det er spennende å oppdage så mange gode unge, kvinnelige forfattere.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hørtes ut som en bok jeg har lyst til og sjekke ut - og unge, norske, kvinnelige forfattere, de må vi jo prøve og slå et slag for!
Coveret var forresten kanskje morsomt også egentlig :)

Liv sa...

Ja, jeg syns absolutt du bør lese boka. Det tok ikke så lang tid.
Coveret likte jeg også. Helt tilfeldig oppdaget jeg Ibsen da boka lå på bordet. Det glemte jeg å kommentere.