mandag 23. mars 2009

Moralsk forvirring av Margaret Atwood


Under tittelen står det fortellinger. Boken er sammensatt av mange fortellinger som hver og en kan stå for seg selv og som gode noveller. Men tilsammen danner de likevel en roman, fordi vi følger Nell fra hun var liten til hun blir en gammen dame. Og det er glitrende gjort.


Vi følger som sagt Nell. Bortsett fra den første novellen så følger vi livet til Nell i kronologisk rekkefølge. Hun får en søster som hun får mye ansvar for, vi følger henne som rotløs ungdom og da hun møter kjærligheten i Tig som er gift og tilslutt som en riktig gammel dame.


Margaret Atwood skriver forskjellig i alle stykkene. Noen er ordknappe og korte, andre mer utmalende i teksten. Det er godt gjort, jeg ble veldig opptatt av måten hun har skrevet boken på.


Samtidig er det spennende å følge Nell. Boka viser tydlig at vi hele tida er vi veg i livet vårt. Du kommer aldri til det stadiet at nå er alt greit og vi kan slappe av å nyte livet. Alle epoker i livene våre har sine utfordringer. Jeg kan ikke komme på en bok som har sagt dette så tydelig.


Som sagt er jeg imponert over denne boka til Margaret Atwood og håper mange vil lese den.

2 kommentarer:

Janicke sa...

Takk for tipset!! Den er satt langt opp på listen!

Liv sa...

Ja, da kan du bare glede deg. Ellers har jeg stor glede av å lese bloggen med dine mange gode tips, også!