mandag 9. august 2010

Glassrommet av Simon Mawer


I denne boka starter vi nord i Tsjekoslovakia på 1930-tallet. Vi møter Victor og Liesel Landauer. De gifter seg og skal bygge seg et nytt hus. De vil at det skal være noe helt nytt og får kontakt med en arkitekt som heter Rainer von Abt. Han tegner et mesterverk innen den nye arkitekturen og hovedrommet i huset heter "Glassrommet". Så kommer krigen, og Victor som er jøde må flykte. Familien får 10 år i sitt nye hus før de drar via Sveits og Cuba til USA.


Første del av boka handler mye om familien Landauer. Etterhvert får vi høre mer om hva som skjer med huset, som får mange eiere og til mange slags bruk.


Jeg ser at VG har gitt boka en sekser. Det skjønner jeg ikke helt. Jeg syns boka var underholdende, og særlig siste halvdel var vanskelig å legge bort. Den gir også et godt tidsbilde av tida før krigen. Resten var litt skissemessig fortalt.


Grei nok som underholdning i sommer, men ingen boka som jeg vil gå og grunne på. Jeg kan tenke meg at de som likte "Saras nøkkel" også vil like denne.

1 kommentar:

Rose-maries litteratur- og filmblogg sa...

Jeg kjøpte denne boka i dag. Jeg tilhører også en av dem som likte "Saras nøkkel" veldig godt, selv om dette ikke var noe litterært storverk. Jeg har imidlertid en dragning mot bøker og filmer om andre verdenskrig, og kanskje i særdeleshet dem som har med jødenes skjebne å gjøre, og dette innebærer at jeg bare MÅ lese en bok som dette også. (På samme måte dras jeg mot litteratur om muslimske kvinneskjebner.) Litt ålreit å høre at den faktisk fikk en sekser av VG, fordi det da må være NOE med den .... håper jeg! ;-)