torsdag 14. januar 2010

Et rikt liv av Mirjam Kristensen


Mirjam Kristensen er også en ny forfatter for meg. Dette er hennes 4. bok. Jeg er visst inne i en god stim med nye norske forfattere nå - det er spennende.

"Et rikt liv" handler om Dahlia. Hun er en russisk imigrant, som har bodd i Danmark i snart 20 år. Hun var aktiv i motstandsbevegelsen i Sovjet som ung. Hun og ektemannen Ivan flytter til Danmark. Etter to år forlater han henne. Dahlia finner seg nytt hus og får seg jobb på universistetet. Hun underviser i russisk litteratur og skal skrive en hovedoppgave om Bulgakov.
Dahlia leier hus av Isak og Nanna. Men hun har svært llite med dem å gjøre. En dag kommer Isak og vil snakke med henne. Det viser seg at han har kjørt ned en syklisk og stukket av fra stedet. Ingen vitner til ulykken, men nå er de to som vet. Så dør Isak.

Forfatteren fletter denne historie inn i mange andre historier, bl.a. Holocust. Det blir mye informasjon å gjemme bort, mye synd og mye skam.

Av og til var det litt vanskelig å holde tråden i boka. Men jeg syns den var veldig god. Den tar opp flere spennende tema og er svært stilsikkert skrevet. Dette er en forfatter jeg absolutt vil lese mer av.

3 kommentarer:

Stine Marie sa...

Jeg har lest et par av bøkene til Kristensen og det er nok en fare for at jeg gir denne en sjanse også.

P.S: Du har fått en blogaward av meg, den ligger på bloggen min :)

Liv sa...

Hei
Tusen takk skal du ha! Skaal få det inn i bloggen min så snart som mulig!

Gunn sa...

Hei
Jeg leste ut boken i går og er litt forvirret ; hvem kjørte på den unge jenten på sykkelen ? Var det Isak eller Dahlia ? Eller var det slik at Dahlia trasfererte hans skyldfølelse på seg selv etter at han døde ? Skyldfølelsen blir så gigantisk på slutten at det virker som om hun mister forstanden.
Ellers er vel boktittelen mer ironisk ment for Dahlia hadde vel ikke noe rikt liv. Ensomhet blir skildret på en beklemmende god måte.