tirsdag 22. februar 2011

Gourmeten av Muriel Babery


Denne boka, som er første boka til Barbery har nok blitt oversatt etter Babery's suksess her i Norge med "Pinnsvinets eleganse". Den boka likte jeg svært godt og var derfor svært spent på "Gourmeten".


Boka handler om Pierre Arthens, som skal dø. Han har levd et liv som matkritiker og vært påevig søken etter den gode smaken og den gode opplevelsen. Nå på dødsleie leter han etter en smak som ga ham store opplevelser i barndommen. Han finner den til slutt, samtidig som det går opp for han at han har levd på en livsløgn. Det er de enkle smakene, luktene og opplevelsene fra barndommen som er viktig - ikke all verdens gourmetmat med vin.


Boka var litt kjedelig, syns jeg. Pierre Arthens er en mann som tråkker på alle mennesker rundt seg. Svært lite positivt kommer fram om mannen og da blir det hele litt ensformig. Litt interessent var det å lese om smaker som gir oss minner fra tidligere opplevelser, det kunne jeg kjenne meg igjen i og det var hyggelig. Men ellers syns jeg ikke dette var noen særlig minneverdig leseopplevelse.


2 kommentarer:

Rose-maries litteratur- og filmblogg sa...

OK! Jeg elsket "Pinnsvintes eleganse", men da styrer jeg unna "Gourmeten"! Takk for at du delte dette bl.a. med meg! ;-)

Liv sa...

Ja, jeg syns det er så mange andre virkelig gode bøker der ute. men det er sikkert noen som er uenig med meg. Smak og behag også når det gjelder bøker ...